Lid worden

Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden bij Scouting Polanen Monster. De eerste 3 keer kun je vrijblijvend mee komen kijken en beleven. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep. Vind je het leuk, dan krijg je van de leiding het aanmeldingsformulier en de machtigingskaart mee om in te vullen. Als je een paar maanden lid bent, word je geïnstalleerd en mag je je eigen Scoutfit dragen. Op dat moment hoor je er helemaal bij!

Verenigingskleding

Bij Scouting Polanen dragen we een scoutingblouse (Scoutfit) en een bruine das. Alle verenigingen hebben hun eigen kleur das, waardoor je de leden van andere groepen kan herkennen. De Scoutfit wordt gedragen tijdens alle opkomsten, kamp en bijzondere gelegenheden. Daarnaast hebben wij ook een eigen scoutingtrui met het verenigingslogo. De kleur aubergine voor leden en zwart voor leiding.

Contributie

De contributie voor de opkomsten bedraagt 12 euro per maand en zal aan het begin van iedere kalendermaand van de rekening worden afgeschreven. De kosten voor het zomerkamp worden aan het begin van de maand vóór het zomerkamp afgeschreven. De hoogte van het kampgeld wordt ieder jaar door de leiding vooraf doorgegeven. Door lid te worden ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Daarmee ben je samen met 40 miljoen andere internationale scouts lid van de grootste jeugd- en jongeren verenging ter wereld! Je krijgt 4 x per jaar jouw eigen Scouting Magazine, een scoutcard en je kunt meedoen met landelijke activiteiten.

Opzeggen lidmaatschap

Natuurlijk is het altijd jammer als leden weg gaan, maar soms gebeurt het toch. Het opzeggen van het lidmaatschap kan door een mailtje te sturen aan de leiding van de groep én de penningmeester (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) met daarin de naam van het lid en de reden van opzegging. De penningmeester zal dan aangeven per welke datum precies het lidmaatschap stopt. Gebruikelijk is dat dit ingaat op de eerste dag van de volgende maand.

Kindpakket Westland

Het Kindpakket is een idee van de gemeente Westland en bedoeld voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Jouw gemeente vindt het belangrijk dat jij mee kan doen aan leuke dingen zoals, sporten, schoolreis of naar muziekles. De gemeente Westland helpt gezinnen die geen of weinig geld hebben voor leuke dingen. Je ouder(s) of verzorger(s) kunnen het Kindpakket voor jou aanvragen zodat jij kunt meedoen. Volg de link: kindpakketwestland

Downloadknop Inschrijfformulier

Downloadknop Machtiging