Lid worden

Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden bij Scouting Polanen Monster. De eerste 3 keer kun je vrijblijvend mee komen kijken en beleven. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep. Vind je het leuk, dan krijg je van de leiding het aanmeldingsformulier en de machtigingskaart mee om in te vullen. Als je een paar maanden lid bent, word je geïnstalleerd en mag je je eigen Scoutfit dragen. Op dat moment hoor je er helemaal bij! 

Contributie

De contributie voor de opkomsten bedraagt 13 euro per maand en zal aan het begin van iedere kalendermaand van de rekening worden afgeschreven. De kosten voor het zomerkamp worden aan het begin van de maand vóór het zomerkamp afgeschreven. De hoogte van het kampgeld wordt ieder jaar door de leiding vooraf doorgegeven. Door lid te worden ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Daarmee ben je samen met 40 miljoen andere internationale scouts lid van de grootste jeugd- en jongeren verenging ter wereld! Je krijgt 4 x per jaar jouw eigen Scouting Magazine, een scoutcard en je kunt meedoen met landelijke activiteiten.

 

Opzeggen lidmaatschap

Natuurlijk is het altijd jammer als leden weg gaan, maar soms gebeurt het toch. Het opzeggen van het lidmaatschap kan door een mailtje te sturen aan de leiding van de groep én de penningmeester (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) met daarin de naam van het lid en de reden van opzegging. De penningmeester zal dan aangeven per welke datum precies het lidmaatschap stopt. Gebruikelijk is dat dit ingaat op de eerste dag van de volgende maand.

 

Kindpakket Westlandpas

Het Kindpakket is een idee van de gemeente Westland en bedoelt voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Jouw gemeente vindt het belangrijk dat jij mee kan doen aan leuke dingen zoals, sporten, schoolreis of naar muziekles. De gemeente Westland helpt gezinnen die geen of weinig geld hebben voor leuke dingen. Je ouder(s) of verzorger(s) kunnen het Kindpakket voor jou aanvragen zodat jij kunt meedoen. Het tegoed voor activiteiten komt automatisch op een Westlandpas te staan. Ga voor meer informatie naar www.westlandpas.nl.

Met de Westlandpas kun je bij ons jouw contributie en bijvoorbeeld kleding of een deel van het kampgeld betalen. Geef daarvoor de gegevens van je Westlandpas door aan de penningmeester. Die kan het tegoed 1x per jaar ontvangen.  

Het tegoed werkt per kalenderjaar. Binnen dat jaar wordt in ieder geval de contributie vanaf de Westlandpas betaald. De rest van het geld kan gebruikt worden voor een scoutfit, verenigingstrui, een aanbetaling op het kamp of voor weekendjes gedurende dat jaar. Op 31 december van een jaar vervalt een eventueel positief saldo.

 

Verenigingskleding

Bij Scouting Polanen dragen we een scoutingblouse (Scoutfit) en een bruine das. Alle verenigingen hebben hun eigen kleur das, waardoor je de leden van andere groepen kan herkennen. De Scoutfit wordt gedragen tijdens alle opkomsten, kamp en bijzondere gelegenheden.

Daarnaast hebben wij ook een eigen Scouting Polanen truien (aubergine voor leden en zwart voor leiding) en t-shirts (rood) met het verenigingslogo. Truien kosten 22,50 euro per stuk en T-shirts 11,00 euro per stuk. Marianne, een ouder van onze leden, verkoopt deze namens de vereniging. Je kunt haar via app bereiken op 06-51915175 om een afspraak te maken. 

 

 Downloadknop Informatieblad leden

 Downloadknop Inschrijfformulier

 Downloadknop Machtiging

 Downloadknop Privacybeleid

 Downloadknop Verenigingskleding