LET OP: Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen, maar blijf i.v.m. veiligheid achter de hekken!

Op deze pagina houden wij de ontwikkelingen rondom de bouw van ons groepshuis bij. Iedere week verschijnen er nieuwe foto's en een korte update. 

 

WEEK 7 (12-02 / 18-02)

Na het slaan van de heipalen is het tijd voor de rest van de fundatie. Deze week zijn de voorbereidingen getroffen voor het storten hiervan. Er is gegraven voor het maken van een extra sterke fundatie op de locaties waar de verdieping komt. Daarna zijn alle 'koppen gesneld'. Dat betekend dat het bovenste beton van de heipalen is verwijderd, zodat de wapening van de vloer vastgemaakt kan worden aan de wapening van de heipalen. Daarna is het eerste gedeelte van de bekisting en bewapening gemaakt en zijn de doorvoeren door de fundering gelegd. 

   

 

WEEK 6 (05-02 / 11-02)

Deze week is weer flink doorgewerkt en worden de eerste onderdelen zichtbaar. Zo zijn er op maandag en dinsdag 39 heipalen van 12.5 meter lengte geslagen en is de grote heimachine weer afgevoerd. Aan het einde van de week staan alle afvoerleidingen die door de fundering komen al statig rechtop. 

   

 

WEEK 5 (29-01 / 04-02)

Zo lang dat we hier op gewacht hebben zo snel gaat de bouw nu! De positie van het gebouw wordt ingemeten, de fundering uitgegraven en de positie van de heipalen wordt uitgezet. Deze week wordt direct ook de heimachine klaar gezet, zodat maandag het heien kan beginnen. 

   

Klik hier voor nieuwsbrief 11 van 1 februari 2024

 

WEEK 4 (22-01 / 28-01)

Deze week is het terrein officieel bouwterrein geworden. De aannemer Aker Engineering heeft de bouwhekken geplaatst en het terrein in gebruik genomen.