Steun ons

Scouting Polanen is als vereniging altijd op zoek naar financiële en materiële sponsoring. Wilt u iets voor ons hierin betekenen? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Daarnaast doen we mee aan verschillende financiële acties. Dit geld wordt ingezet voor het aanschaffen van spelmateriaal, het volgen van training voor de leiding, het aanbieden van activiteiten aan de leden en het onderhoud van het groepshuis. Door deze financiële acties houden we de contributie voor de leden zo laag mogelijk. Daarmee is Scouting Polanen voor meer kinderen bereikbaar.

Gedurende het jaar zijn dit de vaste financiële acties waaraan Scouting Polanen mee doet. Zie voor actuele data onze Agenda.

Jantje Beton Collecte

Jaarlijks doen we mee aan de Jantje Beton Collecte.

Jantje Beton ondersteunt kinderen om hun buurt leuker te maken. Zij hebben volgens het verdrag van de Kinderrechten het recht om buiten te spelen en invloed op hun eigen speelomgeving uit te kunnen oefenen. Jantje Beton komt op voor het recht van alle kinderen in Nederland om dagelijks vrij en avontuurlijk buitenspelen en bewegen mogelijk te maken.

Deze visie sluit prima aan bij scouting, waar buitenspellen ook een belangrijk onderdeel is van het programma. Door mee te doen aan de collecte ontvangt onze vereniging zelf 50% van de opbrengst, zodat we ook voor onze leden het buiten spelen leuker kunnen maken.

Nationale Scoutingloterij

Jaarlijks vindt de Nationale Scouting Loterij plaats. De opbrengst van de lotenverkoop gaat naar de Scoutinggroepen, Scouting Nederland en het Scouting Nederland Fonds. Met de opbrengst kunnen Scoutinggroepen bijvoorbeeld het onderhoud van hun groepshuis betalen of extra materialen voor de spelgroepen kopen. De loten kosten € 2,50 per stuk waarvan direct € 1,50 in onze verenigingskas komt.

We verkopen de loten een week lang elke avond huis-aan-huis in de dorpskern van Monster. Ook verkopen leden loten aan familie en vrienden. De Scouting Loterij is jaarlijks onze belangrijkste bron van extra inkomsten. Deze inkomsten hard nodig sinds het wegvallen van de Gemeentelijke subsidies. In de afgelopen jaren zijn ongeveer 800 loten per jaar verkocht.