Scouting Polanen is een gezellige kleine vereniging waar iedereen elkaar kent. We staan altijd open om nieuwe mensen te verwelkomen. Deze leuke vereniging draaien we echt samen en dat voel je. Ieder kwartaal wordt er een nieuwsbrief gemaakt voor alle leden: De Polanen-Post. Wil je zien wat er nu allemaal gebeurt bij Scouting Polanen? Download dan hieronder onze laatste Polanen-Post. 

Downloadknop laatste Polanen-Post

 

Speltakken

De verschillende leeftijdsgroepen worden bij scouting 'speltakken' genoemd. Iedere speltak heeft zijn eigen activiteiten en (bege)leiding afgestemd op de leeftijd van de leden. Bij onze vereniging is er voor iedere leeftijd iets te doen. Kijk bij de tab speltakken welke leeftijdsgroepen onze vereniging heeft.

 

Vrijwilligers

We draaien volledig op een enthousiast team vrijwilligers. Samen zorgen we er voor dat alle jeugdleden wekelijks kunnen genieten van het scoutingspel. De leidingteams organiseren voor hun speltak de opkomsten onder begeleiding van de groepsbegeleider en praktijkbegeleider. Verder heeft de vereniging nog veel andere vrijwilligers die bijvoorbeeld de materialen onderhouden, het gebouw onderhouden, algemene activiteiten organiseren en bestuursfuncties vervullen. We maken er samen een feestje van!

 

Praktijkbegeleider

Astrid van Marrewijk is onze praktijkbegeleider. Ze coacht en motiveert de leiding, zodat ze zichzelf kunnen blijven ontwikkelen als leiding. Via Scouting Academy (van Scouting Nederland) kunnen zij werken aan verschillende kwalificaties behalen. De praktijkbegeleider helpt daarbij en zorgt ervoor dat iedereen voldoende kwalificaties heeft behaald.  

 

Bestuur

Een enthousiast team van leiding, leden en ouders vormt het bestuur van onze vereniging. Voor vragen kun je altijd bij ons terecht via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Voorzitter: Teun Bakker

Penningmeester: Chris van der Scheer

Secretaris: Aaike van der Laan

Groepsbegeleider: Ilona van der Hout

PR-bestuurslid: Vacant

Algemeen bestuurslid: Mieke van der Arend

 

Vertrouwenspersoon

Scouting is voor iedereen en wij vinden het belangrijk dat iedereen met plezier naar onze vereniging komt en zich daar veilig voelt. Wanneer leden, ouders, leiding of vrijwilligers klachten hebben of iets vervelends meemaken, maar dit niet bij de leiding of bestuur kwijt kunnen is daarvoor binnen onze vereniging terecht bij een onafhankelijke Vertrouwenspersoon. Zij staat los van de vereniging en je kunt met haar in vertrouwen praten. Je kan bij haar je verhaal kwijt, zij kan je advies geven en ondersteunen om samen een oplossing te vinden. Momenteel is deze functie vacant.