Er is genoeg te doen bij Scouting Polanen. Naast de zaterdagactiviteiten zijn er regionale en landelijke scoutingactiviteiten en organiseren we ook zelf activiteiten waar de hele vereniging aan mee doet. Hieronder een greep uit de activiteiten door het jaar heen.

 

Nieuwjaarsinstuif

De eerste zaterdag van het jaar is het groot feest bij Scouting Polanen. Dan vieren we met elkaar de start van het nieuwe jaar. Een feestelijke themaopkomst en een gezellige borrel voor alle leden, familie en bekenden.

 

Open Dag

Jaarlijks houden we in januari een Open Dag. Iedereen wordt dan uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Er worden spelletjes en activiteiten georganiseerd zodat iedereen kan zien en beleven wat scouting is.

 

Westlands Scouting Spektakel (WSS)

Ieder jaar komen alle scoutinggroepen uit het hele Westland samen tijdens de WSS. We doen dan een weekend lang leuke activiteiten samen met leden van alle scoutinggroepen uit het Westland. De Scouts strijden dan zelfs voor een plek op de Landelijke Scouting Wedstrijden.

 

Dodenherdenking

Hierbij helpen wij ieder jaar met het dragen van de bloemenkransen tijdens de plechtigheid bij het monument op het Woutersplein. Het is ieder jaar weer een grote eer om hier aan mee te mogen helpen.

 

Koningsdag

Aan dit gezellig feest in het dorp helpen we graag een handje mee. We begeleiden de verschillende kinderspellen en zorgen voor een gezellige sfeer op het Kerkplein.

 

Vossenjacht

Om het nieuwe verenigingsjaar te openen organiseren we jaarlijks de Vossenjacht voor alle kinderen. Overal in het dorp lopen er die dag vreemde figuren rond die je moet ontmaskeren.

 

Familiedag

Neem gerust je ouders, opa’s, oma’s, broers en zussen een dagje mee naar scouting! Deze dag kun je iedereen laten zien wat je bij ons doet.

 

JOTA   

     

JOTA staat voor Jamboree on the Air. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar een weekend lang via de amateurradio. Wij doen hier ook aan mee met een weekend boordevol leuke activiteiten voor alle groepen rondom het thema communicatie.  

 

Sinterklaas intocht

Bij het jaarlijks onthalen van de Sint helpen we met het versieren van de route en het afzetten van de wegen voor een feestelijke en veilige aankomst.